top of page

Πότε πρέπει να κλείσω πτήσεις/ακτοπλοϊκά κλπ;

Όλοι όσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν σε κάποιο πρόγραμμα ή έχουν ήδη κλείσει τη συμμετοχή τους αντιμετωπίζουν το ίδιο δίλημμα: όσο περνάει ο καιρός οι τιμές των πτήσεων ανεβαίνουν, αλλά δεν είναι λογικό να κλείσει κάποιος εισιτήρια προτού επιβεβαιωθεί η πραγματοποίηση του προγράμματος.

Αν έχετε κλείσει τη συμμετοχή σας σε κάποιο πρόγραμμα, θα σας αποστείλουμε την επιβεβαίωση ότι το πρόγραμμα θα διεξαχθεί κανονικά αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός κρατήσεων. Σας συνιστούμε να μην κλείσετε τις πτήσεις σας πριν σας στείλουμε αυτήν την επιβεβαίωση, εκτός εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Κρήτη ανεξαρτήτως της δραστηριότητας των ΦτΑ.

Μόλις κάνετε τους διακανονισμούς του ταξιδιού σας, παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώσετε πότε και πού θα είναι η άφιξή σας, ώστε να μπορέσουμε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού.   

 

Πότε ακριβώς ξεκινά και τελειώνει το πρόγραμμα;

Όλα τα προγράμματα ξεκινούν στις 5μμ την πρώτη μέρα και τελειώνουν στις 10:30πμ την τελευταία μέρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Το πρώτο γεύμα αναφέρεται στο βραδινό της πρώτης ημέρας· το τελευταίο γεύμα είναι το πρωινό της τελευταίας ημέρας. 

 

Φτάνω στο Ηράκλειο/στα Χανιά/στο Ρέθυμνο.

Πώς θα πάω στο Αμάρι;

Τα αεροδρόμια των Χανίων και του Ηρακλείου απέχουν σχεδόν το ίδιο από το Ρέθυμνο. Για να φτάσετε στο Αμάρι από οποιαδήποτε από τα δύο, πρέπει να περάσετε από το Ρέθυμνο. Ο πιο ακριβός τρόπος είναι να πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο μέχρι το Αμάρι, το οποίο θα κοστίσει περίπου 150 ευρώ. Εναλλακτικά:

Από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου μπορείτε να πάρετε ταξί για το σταθμό των ΚΤΕΛ (δίπλα στο λιμάνι) και από εκεί το λεωφορείο για Ρέθυμνο.

Από το αεροδρόμιο των Χανίων, όπως και μέσα από την πόλη των Χανίων, περνούν λεωφορεία που πηγαίνουν στο Ρέθυμνο.

Σας συνιστούμε να κανονίσετε να φτάσετε εγκαίρως ώστε να μπείτε σε κάποιο από τα ταξί που θα έχουμε κλείσει από το Ρέθυμνο προς Αμάρι, τα οποία φεύγουν γύρω στις 2:30μμ την πρώτη ημέρα του προγράμματος. Εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων που έχουν κανονίσει να φτάσουν τελευταία στιγμή, μπορούμε επίσης να κλείσουμε και ταξί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου γύρω στις 2:30μμ.

Για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ στην Κρήτη μπορείτε να δείτε το

http://bus-service-crete-ktel.com/timetable.php?lg=1

Η διαδρομή από τα Χανιά και το Ηράκλειο προς Ρέθυμνο διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Παρακάτω παραθέτουμε τα συνήθη δρομολόγια τα οποία κανονίζουμε με τα ταξί από το Ρέθυμνο προς Αμάρι· υπάρχουν δύο πιθανά μέρη από τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν τα ταξί, που σας δίνουν τις εξής δύο επιλογές:

1) Ταξί από το σταθμό των ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο, κοντά στην έξοδο της πόλης, στις 2:30μμ. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική αν έχετε κανονίσει να φτάσετε στο Ρέθυμνο με λεωφορείο γύρω στις 2μμ, οπότε μπορείτε να συναντήσετε εκεί το ταξί που θα σας μεταφέρει στο Αμάρι.

2) Ταξί από το ζαχαροπλαστείο «Μέλι», στο κέντρο του Ρεθύμνου, περίπου στις 2:45μμ. Αυτή η επιλογή είναι βολική αν έχετε φτάσει νωρίς στο Ρέθυμνο και θέλετε να εξερεύνησετε την πανέμορφη αυτή πόλη. Οι επισκέπτες μας είναι ευπρόσδεκτοι να αφήσουν τις αποσκευές τους στο Μέλι το πρωινό της πρώτης ημέρας του προγράμματος. Επομένως μπορείτε να περάσετε πρώτα από εκεί, να αφήσετε τα πράγματά σας και να απολαύσετε το Ρέθυμνο μέχρι την ώρα που θα πάρετε το ταξί. Το Μέλι είναι ιδανικό μέρος για συνάντηση και, αν για οποιονδήποτε λόγο φτάσετε νωρίτερα, ή καθυστερήσουν τα ταξί, μπορείτε να γνωρίσετε τους υπόλοιπους συμμετέχοντας απολαμβάνοντας ένα από τα φημισμένα παγωτά του μαγαζιού.

Μέλι (Ζαχαροπλαστείο – Καφετέρια) 
Σοφοκλή Βενιζέλου 7
Ρέθυμνο

Η καφετέρια απέχει περίπου 25 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό των ΚΤΕΛ, ενώ το ταξί θα σας κοστίσει περίπου 3–5 ευρώ.

Μπορείτε επίσης να κανονίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ειδικά αν μπορείτε να μοιραστείτε το κόστος με άλλους. Η ενοικίαση μιας εβδομάδας είναι οικονομικότερη από τη ναύλωση ταξί για τη διαδρομή από και προς Ηράκλειο.

 

Μετά τη λήξη του προγράμματος, πώς θα φτάσω στοαεροδρόμιο/λιμάνι;

Ποιο είναι το νωρίτερο πλοίο/αεροπλάνο που μπορώ να πάρω στην επιστροφή;

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος, σχεδόν όλοι θα χρειαστεί να φτάσουν στο Ρέθυμνο ή/και στο αεροδρόμιο/λιμάνι των Χανίων ή του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν διακανονισμοί ώστε να μοιραστούν τα δρομολόγια.

Σας συμβουλεύουμε να μην κλείσετε εισιτήριο αεροπλάνου ή πλοίου για πριν από τη 1 το μεσημέρι της τελευταίας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι:

Τα φθηνότερα μέρη για διαμονή είναι οι ξενώνες νέων (youth hostel), τα οποία μπορείτε να βρείτε αν βάλετε «ξενώνες νέων Κρήτη» ή «youth hostel Κρήτη» σε κάποια μηχανή αναζήτησης. Επίσης, στον σύνδεσμο http://www.hostelworld.com μπορείτε να βρείτε ξενώνες στην Αθήνα.

Φτάνοντας μέσω Αθήνας:

Η οικονομικότερη επιλογή αν έρχεστε μέσω Αθήνας είναι να πάρετε κάποιο από τα βραδινά πλοία που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και φτάνουν το επόμενο πρωί στην Κρήτη.

Για δρομολόγια πλοίων μπορείτε να δείτε το:

http://greeceferries.com/port/athens/?gclid=CJ-ghK_wqbACFUxlfAodIiWdXg

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε από την Αθήνα στα Χανιά ή το Ηράκλειο με αεροπλάνο.

 

Θα ήθελα να συνδυάσω το πρόγραμμα με διακοπές στην Κρήτη. Έχετε κάποια πρόταση;

Στο Αμάρι θα φτάσετε μέσω είτε Χανίων είτε Ηρακλείου. Επομένως, εξαρτάται από τα ενδιαφέροντά σας: θέλετε περισσότερο να δείτε όμορφες παραλίες ή να γνωρίσετε την Κρήτη;

Το Ηράκλειο προσφέρει περισσότερες δραστηριότητες: μπορείτε να επισκεφθείτε την Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Επιπλέον, από εκεί μπορείτε να πάτε στη Γόρτυνα, τη Φαιστό, το Βάι, το Λασίθι και να δείτε την σπηλιά που γεννήθηκε ο Δίας.

Στα Χανιά μπορείτε να περπατήσετε στα σοκάκια της παλιάς πόλης με το γραφικό λιμανάκι, να επισκεφθείτε το Φαράγγι της Σαμαριάς, αν σας αρέσει το περπάτημα, ή να πάτε σε κάποια από τις πανέμορφες κοντινές παραλίες.

Την ημέρα εκκίνησης του προγράμματος, θα πρέπει να πάρετε λεωφορείο απ’ όπου κι αν βρίσκεστε ώστε να φτάσετε στο Ρέθυμνο γύρω στις 2μμ, ώστε να μπείτε σε ταξί για το Αμάρι.

Χρήσιμες πληροφορίες για την Κρήτη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:  www.explorecrete.com

 

Τι χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα και, το καλοκαίρι, ένα ελαφρύ πανωφόρι/ζακέτα για το βράδυ.  Αν σχεδιάζετε να κολυμπήσετε, θα χρειαστείτε μαγιό και πετσέτα θαλάσσης. Οι υπόλοιπες πετσέτες και τα σεντόνια παρέχονται από εμάς.

Ενδεχομένως να χρειαστείτε αντηλιακή ή/και αντικουνουπική προστασία στο Αμάρι, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό, αντικουνουπική λοσιόν και κάποια κρέμα για τσιμπήματα εντόμων.

Θα χρειαστείτε παπούτσια για περπάτημα αν σχεδιάζετε να κάνετε περιπάτους εκτός των ωρών του σεμιναρίου. Για την επίσκεψή μας στο φαράγγι του Ερμή συνιστούμε να έχετε μαζί σας ένα κλειστό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας γίνονται σε πανέμορφες εξοχικές τοποθεσίας, καιρού επιτρέποντος, επομένως ίσως θα θέλατε να φέρετε κάποια μικρή κουβέρτα ή μαξιλαράκι για να καθίσετε.

Αν παίρνετε φάρμακα, παρακαλούμε να φροντίσετε να τα έχετε μαζί σας· αν έχετε αλλεργίες, παρακαλούμε να φροντίσετε να φέρετε το αντίδοτο!

Οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί να φέρουν αντάπτορα για ελληνική (ευρωπαϊκή) πρίζα.

 

Υπάρχει ΑΤΜ στο Αμάρι;

Δεν υπάρχει κανένα ΑΤΜ σε ολόκληρη την πεδιάδα του Αμαρίου, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας ρευστό για ποτά/αναψυκτικά, ταξί και μικροέξοδα που ενδεχομένως να θελήσετε να κάνετε. Θα βρείτε ΑΤΜ στο Ρέθυμνο και σε κάποιες κωμοπόλεις.

 

Υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ;

Το καφενείο στο Αμάρι προσφέρει δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (wi-fi).

 

Γιατί οι τιμές είναι διαφορετικές για τα τακτικά και τα προσωρινά μέλη;

Τα τακτικά μέλη καταβάλλουν μια ετήσια συνδρομή και απολαμβάνουν κάποια προνόμια. Η διαφορά στην τιμή ενός προγράμματος για τακτικά και προσωρινά μέλη καλύπτει το ποσό της συνδρομής για τη διάρκεια της παραμονής στο Αμάρι. Για να μείνει κάποιος μαζί μας είναι απαραίτητο να είναι μέλος, είτε τακτικό είτε προσωρινο· η προσωρινή συνδρομή ισχύει μόνο για τη διάρκεια του προγράμματος στο οποίο συμμετέχετε.

 

Υπάρχει η δυνατότητα να μείνουμε στα δωμάτια στο Αμάρι πριν ή μετά το πρόγραμμα;

Οι Φίλοι του Αμαρίου δεν μπορούν να προσφέρουν κατάλυμα στα προσωρινά μέλη πέραν των ημερομηνιών του προγράμματος. Τα τακτικά μέλη των Φίλων του Αμαρίου μπορούν να κανονίσουν να μείνουν εκεί πριν ή μετά το πρόγραμμα.

 

Επιθυμώ να συνδυάσω τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα με διακοπές με την οικογένεια/τους φίλους/τον-την σύντροφό μου. Μπορούν να μείνουν και αυτοί στο Αμάρι;

Οι Φίλοι του Αμαρίου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν καλεσμένους των μελών κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις σε κοντινά χωριά στην πεδιάδα του Αμαρίου· για πιο αναλυτικές πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.amari.gov.gr

Το κοντινότερο ξενοδοχείο στο Αμάρι είναι το Πάνακρον, στη Σχολή Ασωμάτων. Το ίδιο το (Νεφς) Αμάρι δεν έχει ξενοδοχεία, αλλά υπάρχουν δύο ενοικιαζόμενες βίλες· για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://www.holidaylettings.co.uk/amari/

Το Νεφς Αμάρι βρίσκεται στη μέση του Νησιού κι έτσι απέχει αρκετά και από τη βόρεια και τη νότια παραλία. Οι συνταξιδιώτες σας ίσως προτιμήσουν να μείνουν στο Ρέθυμνο· για περισσότερες πληροφορίες δείτε το: http://www.rethymnon.gr/index.php?en 

bottom of page