Οι Φίλοι του Αμαρίου σας καλωσορίζουν

 

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με κύριο σκοπό του να συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής του Αμαρίου, Ρεθύμνου Κρήτης. Την αναγέννηση αυτή σκοπεύει να την επιτύχει μέσω της Τέχνης της αφήγησης παραμυθιού καθώς και με την υποστήριξη άλλων τοπικών πολιτιστικών πρωτοβουλιών και την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Παραμυθιού του Αμαρίου. Ο σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου» καλλιεργεί και προωθεί το πρότυπο της ζωής σε αρμονία με την φύση μέσω αειφόρων πρακτικών

 

 

Στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Κρήτης, η πεδιάδα του Αμαρίου είναι, σύμφωνα με το μύθο, ο τόπος που μεγάλωσε ο Δίας. Ναΐσκοι και αφιερώματα στον Ερμή, τον Πάνα και πολλούς άλλους θεούς βρίσκονται διάσπαρτοι στην κοιλάδα και το κάθε μνημείο διηγείται τις ιστορίες που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό για 6.000 χρόνια. Ασημένια νομίσματα που βρέθηκαν στην περιοχή απεικονίζουν από τη μια πλευρά τον Διόνυσο να ιππεύει έναν πάνθηρα κι από την άλλη τον Ερμή να δένει τα σανδάλια του.

Οι ιστορίες βρίσκονται στην καρδιά του έργου μας: αυτό που ξεκίνησε από μια απλή κουβέντα μεταξύ δυο παραμυθάδων είναι πλέον μια δυναμική ομάδα, αφιερωμένη τόσο στην ανάσταση της πεδιάδας του Αμαρίου όσο και στη χαμένη πια τέχνη του παραμυθά, τόσο κεντρική στην παραδοσιακή Ελληνική ζωή και κουλτούρα.

Μια επίσκεψη στο Αμάρι δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να νιώσουν φιλοξενούμενοι και φίλοι σ’ ένα χωριό ανέγγιχτο ακόμα από τον τουρισμό. Σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε επισκέπτες πρόθυμους να δουν το χωριό με ευαισθησία, σεβόμενοι τη μοναδική φύση των ντόπιων, του τρόπου ζωής τους και του ίδιου του τόπου τους. Σε αντάλλαγμα, το Αμάρι προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία επανασύνδεσης μ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο και την πληθωρική απλότητα της ζωής στο χωριό. Ως πατρίδα του Διονύσου, του θεού του κρασιού, η πεδιάδα του Αμαρίου είναι επίσης ιδανικός τόπος για χαλάρωση και αναψυχή.

 

Ταξιδέψτε μαζί μας και βιώστε τη γαλήνη που μπορεί να προσφέρει το Αμάρι˙ ένα καταφύγιο μακριά από τις επιθέσεις του σύγχρονου, εντατικού τρόπου ζωής. Βυθιστείτε στον πλούτο των μύθων και των θρύλων και στην απλότητα της ζωής στο χωριό.